6. 6. 2022

Pro mladé milovníky filmu se koná Young Film Camp

Pro děti ve věku 11–13 let, které milují film a nemají to daleko do Prahy, je určen příměstský tábor Young Film Camp, který se bude konat od 11. do 15. července 2022 v pražském Kině Kavalírka, vždy od 9.00 do 18.00 hodin. Pro zájemce je připravena i možnost přespání v kině z 13. na 14. 7. 2022.

Mladé filmové nadšence čeká nejen sledování filmů a diskutování o nich, ale i ozkoušení filmařského řemesla. Účastníci Young Film Campu společně napíší, natočí a sestříhají vlastní krátký film. Naučí se různé způsoby vyprávění kamerou i psaní scénáře. Celý camp bude zakončen 15.7. v 18 hodin v Kině Kavalírka za účasti rodičů, kamarádů a veřejnosti.

Organizátoři campu, spolek krutón, z.s., si klade za cíl kombinovat film, zábavu a rozvoj kritického myšlení. Vedoucím Young Film Campu je Filip Kršiak, ředitel kina a festivalu Young Film Fest.

Zájemci, kteří by se campu rádi zúčastnili, si musejí stáhnout formulář na stránkách Young Film Camp – Young Film Fest, odpovědět na otázky a připojit ukázku vlastní tvorby, ať již povídku, film, video, foto nebo výtvarné dílo. Přibližně do týdne bude zájemce vyrozuměn o volných kapacitách a detailech platby. Camp stojí 3 200 Kč včetně obědů. V rámci projektu nicméně existuje možnost získání sociálního stipendia se slevou až do výše 70 % ze stanovené ceny. K posouzení možnosti obdržení stipendia dochází na základě osobního pohovoru uchazeče s lektory campu.

Potřebují-li zájemci získat jakékoli doplňující informace, lze se obrátit na: kruton@krutonfilm.cz.

 

 

Zdroj: Young Film Camp – Young Film Fest

 

 

 

- ZPĚT -
predchozí
22. 4. 2024

TV NOVA přichází s projektem ke zvyšování mediální gramotnosti

V minulých dnech TV NOVA představila svůj edukativní projekt nazvaný Kyber tabu, průvodce vesmírem online informací, který si klade za cíl přispět k mediální výchově v ČR, a to zejména v oblasti online médií a dezinformací. Autorkou námětu je novinářka a mediální expertka Libuše Šmuclerová.
19. 4. 2024

„Festival Jeden svět 2024 – dokumentární film O karavaně a psech aneb konec nezávislých médií v Rusku“

  Jak čtenáři webu Děti a média již dávno vědí, na zdejších stránkách čas od času informujeme o zajímavých dokumentárních filmech, zabývajících se novými medii a různými fenomény s nimi souvisejícími. Obvyklým zdrojem takových snímků pro nás bývá mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět…
15. 4. 2024

Sladká výzva – hořký konec

Touha po sladkém patří k dětské přirozenosti. Co se však může stát, když se chuť na sladké násobí touhou po slávě? Snaha získat co nejvíce lajků a pozornosti na sociálních sítích bývá doprovázena mnohými výzvami neboli „challenge“, přičemž ty potravinové patří k nejčastějším.
10. 4. 2024

NOVÉ NEBEZPEČNÉ PODOBY FALEŠNÝCH (DEEP FAKE) VIDEÍ aneb Báječný nový svět

  Je tomu už nějaký čas, co jsme se zde, na stránkách webu Děti a média, věnovali v té době poměrně novému a ne až tak známému fenoménu DEEP FAKE, tedy zjednodušeně řečeno falešným videomontážím, vytvářeným pomocí nástrojů umělé inteligence.
3. 4. 2024

Dubnové pozvánky Městské knihovny

  Tradiční pozvánku na akce Městské knihovny v Praze musíme uvést informací, že v dubnu se Městská knihovna zaměřila zejména na výtvarné umění a architekturu. Připravila k těmto tématům celou řadu přednášek.
následující




info@detiamedia.cz

Fórum webu děti a media