16. 11. 2022

Suterén Městské knihovny zve tvořivé návštěvníky

Jste-li kreativní, nápadití a rádi se učíte novým věcem, můžete se vypravit do kreativně-technologického centra Suterén Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí.

Suterén je sdílený prostor v budově Městské knihovny, kde si lze vyzkoušet nové věci, zúčastnit se tvůrčích a vzdělávacích akcí a pracovat na svých vlastních projektech.

Suterén lze jako sdílenou dílnu využívat v době, kdy se zde nekonají jiné akce. Je bohatě vybaven. Můžete využít kreativní sady s pomůckami pro knižní vazbu, linoryt, plackovač, 3D tiskárny nebo třeba kreslicí plotr, jen je třeba dbát na to, že vybavení je možné používat až po zaškolení zdejším personálem, který vám ochotně a se vším poradí.

Nebo přijďte na některý z workshopů. Ty se konají každé liché úterý a můžete se na nich naučit, jak udělat knižní vazbu, vyzkoušet si kaligrafické a letteringové postupy, modelování pro 3D tisk či pyrografii. A samozřejmě si můžete vybrat i z řady dalších akcí.

Už 21. listopadu 2022 v 16 hodin si v Suterénu můžete vytvořit svůj vlastní sešit. U toho vám bude nápomocná grafička, knihařka a pedagožka Vysoké škole uměleckoprůmyslové, Vladimíra Šturmová.

A 23. listopadu 2022 v 15 hodin si můžete vyrobit ozdobné mašle ze starých časopisů a dekorativních papírů.

V čase adventním se Suterén zaměří na vánoční témata. S Kateřinou Grigorjevou si za pomoci jemných kaligrafických tahů můžete vytvořit zasněžené přání, se Simonou Košíkovou popsat vánoční koule na stromeček a s Veronikou Váňovou vykreslit zdobné iniciály. Celé adventní tvoření bude završeno skládáním dárkových krabiček s Vladimírou Šturmovou.

V Suterénu Městské knihovny se rozhodně nudit nebudete.

 

 

Zdroj: https://www.mlp.cz/

 

 

 

- ZPĚT -
predchozí
26. 7. 2024

Svět knihy Praha 2024

Ve dnech 23.–26. května 2024, tradičně od čtvrtka do neděle, se na pražském Výstavišti v Holešovicích v sedmé městské části uskutečnil 29. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu SVĚT KNIHY, nesoucího tentokrát motto „kniha musí být sekerou na zamrzlé moře v nás", což je…
19. 7. 2024

Jak být férový influencer

Být influencer je jedním z nejžádanějších cílů současných dospívajících. Sláva, obdiv a peníze jsou hnacím impulsem, avšak málokdo si uvědomuje, že být influencerem je spojeno s řadou povinností, jejichž nesplnění může znamenat prohřešek proti zákonu. Existuje platforma „férový influencer“, která…
16. 7. 2024

Film Bastardi je nepřijatelný ve vysílání před 22. hodinou

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodla na svém 6. zasedání upozornit provozovatele programu A11, společnost Regionální televize CZ s.r.o, na porušení ustanovení § 32 odst. 1 písm. g) zákona č. 231/2001 Sb., kterého se dopustil tím, že dne 23. března 2024 od 13:19 hodin odvysílal pořad…
10. 7. 2024

Ještě jedno ohlédnutí za festivalem Jeden svět 2024

  Letošnímu ročníku festivalu dokumentárních filmů Jeden svět jsme se již jednou věnovali; jednalo se však o článek zacílený především na jeden konkrétní film (O karavaně a psech – o konci nezávislých médií v Rusku). Nyní bychom se rádi k festivalu ještě jednou vrátili a čtenářům webu Děti a média…
4. 7. 2024

Červencové pozvánky Městské knihovny v Praze

V červenci má tradičně řada poboček Městské knihovny letní uzavírku, to ovšem neznamená, že by Městská knihovna neměla přes letní prázdniny pro své malé i velké čtenáře připravenou celou řadu akcí.
následující




info@detiamedia.cz

Fórum webu děti a media