2. 5. 2023

Webinář Vysílejme přístupně

Dne 10. května 2023 se v čase od 9.00 do 12.00 hodin uskuteční webinář Vysílejme přístupně pořádaný Nadačním fondem Českého rozhlasu se Střediskem Teiresiás Masarykovy univerzity a ve spolupráci s Radou pro rozhlasové a televizní vysílání.

Webinář uvede zájemce do problematiky tzv. Akčních a Zaváděcích plánů, které byly do českého právního řádu vloženy novelou zákona o provozování rozhlasového a televizního vysílání a zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání pro provozovatele televizního vysílání a pro poskytovatele audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání.

Cílem Akčních a Zaváděcích plánů zpřístupňování televizních pořadů pro osoby se sluchovým postižením a osoby se zrakovým postižením je zajistit průběžné postupné navyšování počtu pořadů, které jsou v televizním vysílání a v katalozích audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání zpřístupněny prostřednictvím kompenzačních pomůcek osobám se sluchovým a zrakovým postižením.

Účastníci webináře se seznámí s Doporučeními, která pro vytvoření Akčních a Zaváděcích plánů připravila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.

Akční plány zpřístupňování budou na konci června tohoto roku zpracovávat všichni provozovatelé celoplošného televizního vysílání, Zaváděcí plány pak budou připravovat provozovatelé jiného než celoplošného televizního vysílání.

 

Program webináře bude rozdělen do pěti bloků, které pokryjí následující oblasti:

● Přístupnost multimediálního obsahu

● Přístupnost prostředí (weby, aplikace)

● Přístupnost zákaznické podpory

● Uživatelská zkušenost

● Praktická doporučení k akčním a zaváděcím plánům

 

Webinář proběhne na platformě Zoom, účast je zdarma, jen je nezbytné se zaregistrovat.

Případné dotazy zájemcům zodpoví Radek Pavlíček na emailové adrese pavlicek@teiresias.muni.cz, případně telefonicky na čísle 604 462 448.

 

 

- ZPĚT -
predchozí
22. 4. 2024

TV NOVA přichází s projektem ke zvyšování mediální gramotnosti

V minulých dnech TV NOVA představila svůj edukativní projekt nazvaný Kyber tabu, průvodce vesmírem online informací, který si klade za cíl přispět k mediální výchově v ČR, a to zejména v oblasti online médií a dezinformací. Autorkou námětu je novinářka a mediální expertka Libuše Šmuclerová.
19. 4. 2024

„Festival Jeden svět 2024 – dokumentární film O karavaně a psech aneb konec nezávislých médií v Rusku“

  Jak čtenáři webu Děti a média již dávno vědí, na zdejších stránkách čas od času informujeme o zajímavých dokumentárních filmech, zabývajících se novými medii a různými fenomény s nimi souvisejícími. Obvyklým zdrojem takových snímků pro nás bývá mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět…
15. 4. 2024

Sladká výzva – hořký konec

Touha po sladkém patří k dětské přirozenosti. Co se však může stát, když se chuť na sladké násobí touhou po slávě? Snaha získat co nejvíce lajků a pozornosti na sociálních sítích bývá doprovázena mnohými výzvami neboli „challenge“, přičemž ty potravinové patří k nejčastějším.
10. 4. 2024

NOVÉ NEBEZPEČNÉ PODOBY FALEŠNÝCH (DEEP FAKE) VIDEÍ aneb Báječný nový svět

  Je tomu už nějaký čas, co jsme se zde, na stránkách webu Děti a média, věnovali v té době poměrně novému a ne až tak známému fenoménu DEEP FAKE, tedy zjednodušeně řečeno falešným videomontážím, vytvářeným pomocí nástrojů umělé inteligence.
3. 4. 2024

Dubnové pozvánky Městské knihovny

  Tradiční pozvánku na akce Městské knihovny v Praze musíme uvést informací, že v dubnu se Městská knihovna zaměřila zejména na výtvarné umění a architekturu. Připravila k těmto tématům celou řadu přednášek.
následující




info@detiamedia.cz

Fórum webu děti a media