4. 12. 2023

Předvánoční čas v Městské knihovně

 

Pro období adventu si Městská knihovna v Praze připravila skutečně bohatou nabídku kulturních a společenských akcí.

 

V pondělí 4. prosince se zájemci mohou setkat s Markem Orko Váchou, římskokatolickým knězem, teologem, přírodovědcem, spisovatelem a také poradcem ministra zdravotnictví. Marek Orko Vácha bude od 19.00 hodin hovořit ve Velkém sále Ústřední knihovny o významu krajiny a o odlišných pohledech na její hodnotu pro člověka a společnost.

Dne 5. prosince od 16.00 hodin se zejména nejmenší návštěvníci mohou těšit na Mikulášskou, která se uskuteční v knihovně Velký mlýn v Libni. Nejen že se Mikuláš s hodnými dětmi podělí o tradiční sladkosti, ale také si můžete spolu s čertem a andělem vyrobit vánoční dekorace.

Následující den si s návštěvníky pobočky na Ostrčilově náměstí bude od 17.00 hodin povídat foodblogerka Vilemína o tradičních vánočních pokrmech a souvisejících svátečních zvycích.

Hostivařská pobočka na 7. prosince od 16.00 hodin připravila kreativní dílnu, v níž si děti i dospělí mohou vyrobit originální vánoční přáníčka.

8. prosince se na pobočce Korunní bude od 15.00 hodin muzicírovat. Odpoledne plné hudby a vánočních koled jistě všechny svátečně naladí.

V sobotu 9. prosince si návštěvníci mohou na vánočním jarmarku v Ústřední knihovně nakoupit netradiční kreativní dárky a od 14.00 nebo do 16.00 hodin si poslechnout přednášku Vánoce ve staré Praze, která vás seznámí s vánočními tradicemi, které se dodržovaly před sto a více lety.

 

Velmi užitečné rady mohou dostat zejména hospodyňky 11. prosince od 17.30 hodin na pobočce Petřiny, kde proběhne přednáška Jak na Vánoce beze zbytků. Pokud i vás každý rok o Vánocích trápí plýtvání jídlem, od zástupců spolku Zelený kruh dostanete tipy, jak šetrně a ekologicky nakládat s potravinami.

Možná méně vánoční, ale rozhodně příjemnou atmosféru si můžete užít na pobočce Opatov 12. prosince, kdy se od 17.30 hodin uskuteční koncert jazzové zpěvačky Jany Koubkové.

Naopak čistě vánoční náladu u vás navodí taneční představení Při Vánoci dlouhý noci, které se bude konat 13. prosince od 19 hodin ve Velkém sále Ústřední knihovny.

14. nebo 15. prosince si můžete vyrobit rukodělné dárečky ve vánočních dílnách14. prosince od 14.00 hodin se bude na pobočce Korunní tvořit z keramiky, 15. prosince od 15.00 hodin můžete vytvářet osobité dárečky na pobočce Dejvice.

 

Mimo proud vánočního programu bude beseda s filmovým producentem Janem Syručkem, který bude 18. prosince od 17.00 hodin na pobočce Barrandov hovořit o vzniku, historii i současnosti barrandovských filmových ateliérů.

Zlatým hřebem předvánočního programu Městské knihovny bude dozajista vánoční koncert smíšeného pěveckého sboru Imbus. České, moravské a slezské koledy, ale také vánoční písně v angličtině, ukrajinštině či španělštině si mohou zájemci poslechnout 19. prosince od 18.30 hodin v Ústřední knihovně.

Pro nejmenší diváky se 21. prosince od 17.00 hodin na pobočce Břevnov uskuteční představení Husa Líza a vánoční hvězda o odvážné huse, která se vydá hledat zářící hvězdu, kterou by zavěsila na vrchol vánočního stromku.

 

Zdroj: Městská knihovna v Praze - Jsme tu pro každého… (mlp.cz)

 

 

- ZPĚT -
predchozí
26. 7. 2024

Svět knihy Praha 2024

Ve dnech 23.–26. května 2024, tradičně od čtvrtka do neděle, se na pražském Výstavišti v Holešovicích v sedmé městské části uskutečnil 29. ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu SVĚT KNIHY, nesoucího tentokrát motto „kniha musí být sekerou na zamrzlé moře v nás", což je…
19. 7. 2024

Jak být férový influencer

Být influencer je jedním z nejžádanějších cílů současných dospívajících. Sláva, obdiv a peníze jsou hnacím impulsem, avšak málokdo si uvědomuje, že být influencerem je spojeno s řadou povinností, jejichž nesplnění může znamenat prohřešek proti zákonu. Existuje platforma „férový influencer“, která…
16. 7. 2024

Film Bastardi je nepřijatelný ve vysílání před 22. hodinou

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání rozhodla na svém 6. zasedání upozornit provozovatele programu A11, společnost Regionální televize CZ s.r.o, na porušení ustanovení § 32 odst. 1 písm. g) zákona č. 231/2001 Sb., kterého se dopustil tím, že dne 23. března 2024 od 13:19 hodin odvysílal pořad…
10. 7. 2024

Ještě jedno ohlédnutí za festivalem Jeden svět 2024

  Letošnímu ročníku festivalu dokumentárních filmů Jeden svět jsme se již jednou věnovali; jednalo se však o článek zacílený především na jeden konkrétní film (O karavaně a psech – o konci nezávislých médií v Rusku). Nyní bychom se rádi k festivalu ještě jednou vrátili a čtenářům webu Děti a média…
4. 7. 2024

Červencové pozvánky Městské knihovny v Praze

V červenci má tradičně řada poboček Městské knihovny letní uzavírku, to ovšem neznamená, že by Městská knihovna neměla přes letní prázdniny pro své malé i velké čtenáře připravenou celou řadu akcí.
následující




info@detiamedia.cz

Fórum webu děti a media